Yaşam

TİP’ten milletvekili adayı Mehmet Aslantuğ siyasete giriş sürecini anlattı.

Rol aldığı dizilerdeki başarısıyla adından söz ettiren usta oyuncu Mehmet Aslantuğ, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın teklifini kabul ederek milletvekili adayı oldu. Biraz önce bahsettiğim programın konuğu olan Candaş Tolga Işık’ın sunduğu programa konuk olan Aslantuğ, siyasete giriş sürecini anlattı.

“TİP DOSTLARININ YARATTIĞI HEYECAN DALGALARININ TAKİPÇİSİ OLDUM”

Işık’ın “TIP size teklif yapmasaydı siyasete girer miydiniz?” 20 yıldır geliyor, merkez sağdan geldi, merkez de soldan geldi’ sorusuna yanıt veren Aslantuğ, siyasete girme sürecini şöyle anlattı: TİP kültür sanat bürosuna dahil arkadaşlarla.Uzun zamandır yarattıkları heyecan dalgasını takip ederim.Birlikte yaparsak daha mutlu olurlar dedi.Bu beklentiyi bozmak benim yapacağım bir şey. yapı olarak yapmıyorum çok şeyi erteledim bunun için konuşamıyorum bile çünkü arkadaşlarımız o bireysel rahatlık alanından çıktı gençler gitti herkes sorumluluk üstleniyor son derece huzurlu bir hava alıyor dil.”

“ÜLKEYİ SEVİYORUZ, KİMSE SEVGİMİZİ KARŞILAYACAĞIMIZI İDDİA EDEMEZ”

“Türkiye şimdi bambaşka bir imtihandan geçiyor, bu çok açık. Beni siyasete çeken bu sorumluluktur. Bunu zaten yıllardır hissediyorum. Biz bu ülkeyi seviyoruz kardeşim. Kimse takas ettiğimizi iddia edemez. Şu veya bu ilişkiye duyduğumuz bu aşk, deliliktir, akıl tutulmasıdır.”

“SIRÇA KÖŞKÜNDE YAŞAMIYORUM, BURJUVAR HEYECANLARIYLA HAYATA TIKLAYAMIYORUM”

Ben durumumdan memnundum, siyasete olan merakımdan değil. Camdan bir malikanede yaşamadım, bisiklete biniyorum. 2-3 yılda bir araba değiştirme heyecanıyla bu işi yapmadım. 40 yıldır denizle ilgileniyorum, 25 yaşında yelkenli teknem var ve son derece ucuz. Hayata küçük burjuva şevkiyle tutunmadım, tutunanlarla yaptığım sohbetlerde nerede duracağımı bildim. İktidara ve güçlüye karşı mutlaka bir duruş olmalıdır. Türkiye artık başka bir yerde, adeta hayati referandumlarda. “

“POLİTİKA İLGİLENMİYORUM”

“Siyasetle ilgilenmiyorum. Bu siyaset değil, hepimizin hayatında siyaset var ama çok iç içe olmalarına rağmen sanatla siyaseti ayırmaya meraklı arkadaşlarımız var. Sanatçı muhaliftir, uyarısında bulunuyor. politik iklimi işlerine dahil ediyor. Ekonomik travmaları da sosyolojik travmaları da gücüne alıyor. Güçlüyü hatırlatıyor. Camdan köşküne çekilerek ‘Şimdi sanat yapıyoruz, bunlar bizim değil’ demek çok saçma.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu